//Danfoss VLT® AutomationDrive FC 301 / FC 302

Danfoss VLT® AutomationDrive FC 301 / FC 302

Elfogyott

Cikkszám: FC301302 Kategória:

Leírás

A VLT® AutomationDrive frekvenciaváltó az aszinkronmotorok és az állandó mágneses motorok fordulatszám-szabályozására szolgál. A frekvenciaváltó standard változatban (FC 301), valamint számos további funkcióval ellátott, fejlett, kiemelkedően dinamikus változatban (FC 302) egyaránt kapható. Segít energiát megtakarítani, növeli a rugalmasságot, csökkenti a pótalkatrészekkel és a szervizeléssel kapcsolatban felmerülő költségeket, továbbá optimális folyamatvezérlést biztosít bármilyen ipari gép vagy gyártósor számára.

A VLT® AutomationDrive frekvenciaváltó rugalmas, moduláris kialakításának köszönhetően sokoldalú vezérlést tesz lehetővé. Robusztus kialakítása maximális üzemidőt biztosít. Ipari sztenderd funkciók széles körével szerelve kapható, melyek számos „plug-and-play” opcióval egészíthetők ki. A felhasználóbarát grafikus kezelőegységnek köszönhetően a frekvenciaváltó egyszerűen beállítható és üzemeltethető, így az üzembehelyezési és működtetési költségek terén is megtakarítást érhet el.

Akár IP 66 mechanikai védettségben is választható (modellfüggő). Minden modell integrált egyenáramú fojtótekercsekkel és RFI-szűrőkkel rendelkezik, mely a harmonikustorzítás és az elektromágneses interferencia minimálisra csökkentésével védi az eszközöket.

A VLT AutomationDrive olyan alkalmazásokban is használható, melyekben nagy precizitást igénylő pozicionálási és szinkronizálási műveletek elvégzése szükséges. Az integrált mozgásszabályozó (IMC) funkció mostantól a frekvenciaváltó szoftverében konfigurálható. Nincs szükség további modulokra vagy hardverekre.

A frekvenciaváltókat a gyárban teljes körűen teszteljük. Rendkívül kevés karbantartást igényelnek, és gyors megtérülés érhető el a használatukkal.

Tápfeszültségek és a teljesítménytartomány

3 x 200–240 V…0,25–37 kW
3 x 380–500 V…0,37 kW – 1,1 MW
3 x 525–600 V…0,75–75 kW
3 x 525–690 V…1,1 kW – 1,8 MW

Kis harmonikusterhelésű frekvenciaváltó

3 x 380–480 V…132–710 kW

12 impulzusú frekvenciaváltó

3 x 380–500 V…250 kW – 1 MW
3 x 525–690 V…250 kW – 2 MW

Jellemzők és előnyök

  • Csökken a hűtési és túlméretezési igény, mivel leértékelés csak 50 °C környezeti hőmérséklet felett szükséges 
  • A Smart Logic Control vezérlőnek köszönhetően a PLC-re csak kisebb mértékben van szükség 
  • A frekvenciaváltó jelentős kopásállósságának köszönhetően alacsonyak az élettartamra vetített költségek
  • Az elektronika a D, E és F házaknál alkalmazott hátsó hűtőcsatornáknak köszönhetően hosszabb élettartammal rendelkezik 
  • A plug-in csatlakozási technológiának köszönhetően az üzembe helyezés és a továbbfejlesztés könnyen elvégezhető
  • A teljes termékskálában elérhető integrált mozgásszabályozónak köszönhetően nagy precizitású pozicionálás és szinkronizálás érhető el
  • Az olyan funkcióknak köszönhetően, mint pl. az intelligens hőkezelés, a biztonsági stop és a Safe Torque Off a frekvenciaváltó biztonságos és energiahatékony módon üzemeltethető

Alkalmazási területek

Szállítóművek, pozicionálás és szinkronizálás, daruk, keverőgépek, centrifugák és raklapológépek, valamint csomagológépek.

Számítógépes eszközök

VLT® Motion Control Tool MCT 10
VLT® Motion Control Tool MCT 31
SISTEMA
Danfoss HCS (harmonikusszámító szoftver)
Danfoss Servo Sizer
VLT® Energy Box

További információk

Tápellátás

0,25–37 kW, 0,37 kW – 1,1 MW, 0,75–75 kW, 1,1 kW – 1,8 MW

Feszültségosztály

200 V-os, háromfázisú, 690 V-os, háromfázisú

Gyártók

Danfoss

Brand

Danfoss