Solar napelem akkumulátorok szigetüzemű napelem rendszerekhez

A Solar napelem akkumulátorokat az új napelem rendszerek kialakításához ajánljuk. Korszerűsítéshez most igénybe lehet venni a legújabb állami támogatást.

Energia nélkül nincs holnap

A környezetvédelemnek évről-évre nagyobb szerepe van a hétköznapi életben is. A fenntartható jövőért közösen kell tennünk és megakadályozni a bolygó, az otthonunk további veszélyeztetését. Az energia nélkülözhetetlen szinte mindenhez, de nem mindegy, hogy honnan érkezik és mennyiért. A közelmúltban megtapasztalt energiaválság egyre inkább az alternatív energiák felé tereli az érdeklődést.

A nem megújuló vagyis fosszilis energiahordozókkal ellentétben a megújuló energiaforrások jobban illeszkednek egy zöldebb jövőbe. A szél, a víz, a nap el nem fogyó erejével kényelmesen és akár teljesen függetlenül lehet egy családi házat ellátni a lakóknak elegendő energiával.

A napelem rendszerek a napsugarakból képesek korlátlan mennyiségben előállítani elektromos áramot. Napenergiával ki lehet váltani az elavult és a környezetre káros fűtési rendszerek működtetését, energiatakarékos, környezetbarát otthont lehet fenntartani.

solar napelem akkumulátorok

A hazai éghajlat ideális a napelemes rendszer használatára, mert a napos órák száma eléri a kettő ezret. A fejlődő technológia nemcsak azt teszi lehetővé, hogy igényekhez tervezett, olcsóbb rendszert tudjanak telepíttetni az ingatlan tulajdonosok, de azt is, hogy a napenergia raktározható is legyen.

Napenergia Plusz támogatás

solar napelem akkumulátorok

Jó hír azoknak, akik még nem lépték meg a napelem rendszer telepíttetését, hogy az állam új támogatást indít útjára 2024-től. A Napenergia Plusz támogatás abból az apropóból indul el, hogy 2024 január 1-től megszűnik a betáplálás stop. A jövő évtől az eddigi korlátozást feloldják és a  háztartási méretű kiserőművek hálózati betáplálására újra lesz lehetőség.

A programban összesen 75,8 milliárd forint használható fel, ezért érdemes megpályázni. Külön pozitívum, hogy az új pályázók előnnyel indulnak, a fel nem használt energia éjszaka is felhasználhatóvá válik a számukra.

A legfontosabb tudnivalók közé tartozik:

  • kapacitás szempontjából a maximum 4 kilowatt teljesítménnyel bíró napelem rendszerekhez és a maximum 8 kilowattos napelem akkumulátorokhoz jár támogatás
  • a támogatás a költségek 65% százalékát lefedi
  • bruttó elszámolásba kerülő lakossági felhasználók vehetik igénybe
  • nem kell rendszerhasználati díjat fizetni a hálózatba juttatott elektromos áram után

A lakossági szigetüzemű napelemekre vehető fel támogatás, de mit jelent egy ilyen típusú napelemet működtetni? Az ilyen típusú napelem önálló rendszerként tud működni, ezt jelzi a neve is, tehát a hálózattól függetlenül lehet vele elektromos áramot előállítani. A napelemek által befogott és a rendszerben előállított energiát napelem akkumulátorba gyűjti a rendszer. 

solar napelem akkumulátorok

Az itt tárolt energiát a napelem rendszerhez tartozó töltésvezérlő tudja átalakítani. Fontos megjegyezni, hogy a szigetüzemű napelem rendszer inverteréhez nem lehet akármilyen napelem akkumulátort csatlakoztatni. Kifejezetten erre a célra tervezett, speciális tároló akkumulátorral lehet összekapcsolni.

Egy ilyen napelem rendszer előnye a teljes függetlenedés a szolgáltatótól, ezért nem is kell mérnie a hálózathoz köthető adatokat, ilyen mérőkkel nem is rendelkezik.

Az új napelem rendszer csupán a megfelelő számú Solar napelem akkumulátorral lesz teljes. Forgalmazzon vásárlóinak kiváló Solar terméket!  A feltüntetett elérhetőségeink egyikén tud további tájékoztatást kérni az általunk kínált napelem akkumulátorokról.

2023-11-29T14:45:41+00:00