Frekvenciaváltók ipari automatizáláshoz

A frekvenciaváltók alkalmazásával egy biztonságosabb, energiatakarékosabb rendszer alakítható ki. Tudjon meg többet a praktikus eszközökről!

Praktikus megoldások az ipari automatizáláshoz

Számos ipari területen lehet találkozni háromfázisú elektromos motorokkal, amelyek lényeges szerepet töltenek be több munkafolyamatban is. Bizonyos esetekben szükség van arra, hogy a váltakozó feszültség növekedjen vagy csökkenjen. Ennek kivitelezése évtizedekkel ezelőtt komoly kihívást jelenthetett a fejlesztőknek, üzemben tartóknak, azonban mára, a speciális eszközöknek, vagyis a frekvenciaváltóknak köszönhetően ez nem jelent gondot.

A frekvenciaváltók egyre elterjedtebb alternatívának számítanak, amik hozzájárulnak a folyamatok optimalizálásához, gördülékenységéhez. Általuk egyszerűen szabályozható az elektromos motorok forgásiránya és fordulatszáma is. Rengeteg gondot levesznek a területen dolgozók válláról, lényeges szerepet töltenek be abban, hogy könnyedén meg tudjon valósulni a rendszer automatizálása.

frekvenciaváltók

Úgy tudnak gondoskodni a fordulatszámról, forgásirányról, hogy közben a nyomaték nem változik, vagyis a rendszer ugyanúgy százszázalékon tud teljesíteni.

A forgásirány paranccsal könnyedén változtatható. A frekvenciaváltókkal érdemes számolni a rendszer újragondolásakor, amelyek mindenképp a hatékony és gazdaságos munkavégzés megvalósítását segítik elő.

Milyen pozitívumaik vannak még a frekvenciaváltóknak?

frekvenciaváltók

A frekvenciaváltók legnagyobb előnye, hogy úgy optimalizálják a folyamatokat, hogy közben képesek az energiamegtakarításra is. Az ipari területeken az utóbbi években ez kulcsfontosságú tényezővé vált, főleg a növekvő költségek miatt. Megfelelő, modern technológiákkal az üzemeltetőknek nem kell nagy kiadásokkal számolniuk, így a vállalat gazdaságosan tud működni.

Akik a frekvenciaváltók alkalmazása mellett döntenek, egyúttal az elektromos hálózat védelmét is választják. A speciális eszközök biztosítják a lágyindítást, ennek hatására pedig megszűnnek az indításkor keletkező áramlökések. Ez azt jelenti, hogy a váltók növelik a rendszerek élettartamát is, kevesebb gond lehet velük, amivel meg lehet spórolni a szervizelési költségeket.

A csapágyak, villanymotor által hajtott gépek nem kaphatnak olyan löketet, ami esetleg idő előtt tönkretenné a szerkezeteket.

Az elengedhetetlen modern megoldások

Összefoglalva a frekvenciaváltók támogatják a rendszereket, gondoskodnak arról, hogy a felhasználóknak minél kevesebb problémájuk legyen a működtetéssel, szervizeléssel. Manapság óriási szükség van ilyen megoldásokra, ugyanis ezek viszik igazán előre a termelést.

Nagyon sok elvárásnak kell megfelelniük a vállalatoknak, így emiatt is szükséges, hogy megtörténjen az ipari terület modernizálása. Ebben a frekvenciaváltók nagy segítséget biztosítanak, általuk minden folyamat problémamentessé válhat.

Ügyfeleink számára a legszigorúbb szakmai követelményeknek megfelelő alternatívákat kínáljuk a frekvenciaváltók terén is. A felhasználóbarát eszközök nem okozhatnak csalódást, alkalmazásukra könnyen, gyorsan ráhangolódhat.

frekvenciaváltók

Cégünk segít, hogy az ipari automatika területét jobban megérthesse, átlássa. Szívesen adunk tanácsot is, előnyös bennünket felkeresni már jóval a korszerűsítés előtt. Honlapunkon bővebb információkat találhat rólunk, szolgáltatásainkról. Kellő tapasztalatunk, gyakorlatunk van az ipari automatikában, így valódi szakértőktől kaphat segítséget.

Ha kérdezni szeretne, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken, ahol munkatársaink készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére.

2023-09-13T07:02:37+00:00