A szabályozó szelepekről röviden

Az elmúlt években több üzemi területen is elkezdték alkalmazni a szabályozó szelepeket, ennek ellenére sokan még mindig kevés információval rendelkeznek az eszközökről. Ha Ön is sokat hallott már a szabályozó szelepekről, és szeretne többet tudni róluk, most itt a lehetőség, hogy tájékozódjon velük kapcsolatban.

A szabályozó szelepek a különböző csővezetékekbe beépítve fokozatmentesen állítható ellenállást fejtenek ki az áramlás útjába. Ebből kifolyólag nem igazán helytálló a megnevezés, mert a szabályozó szelepek inkább beavatkoznak, mintsem szabályoznak a rendszerekben. Az elnevezés inkább abból fakad, hogy ezek a szelepek általában egy szabályozó körnek a részei. A szabályozó szelepek három fő részből állnak, amik egy teljes egységet alkotnak, így képesek zökkenőmentesen működni például a pneumatikai rendszerekben.

Ha bővebb információkra lenne szüksége a szabályozó szelepekről, vagy kérdései lennének az alkalmazásukkal kapcsolatban, lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeinken, kollégáink készséggel állnak a rendelkezésésére!

2023-05-09T11:35:42+00:00