A napelem akkumulátorok családi igényeket is ki tudják szolgálni

Napelem akkumulátorok

A napelemes rendszerek a zöldebb jövő megteremtésében játszanak szerepet. Egy ilyen rendszer csak akkor teljes, ha napelem akkumulátor is csatlakozik hozzá.

A megújuló energiaforrások használata már nem számít felfedezetlen újdonságnak. A napenergiában meglévő lehetőségeket ostobaság lenne parlagon hagyni. A napenergia ingyen van, gyakorlatilag korlátlanul a rendelkezésünkre áll és képes arra, hogy a háztartás energiaigényének szinte az egészét biztosítsa. Azonban a napelemek feltöltése a napos órák ideje alatt lehetséges. Az így összegyűjtött napenergia egy része a háztartás működtetésére fordítható, a maradék viszont elvész, illetve visszakerül a rendszerbe. 

A napelem akkumulátor a fel nem használt energiát tudja tárolni. Ennek több előnye is van. Egyrészt a nappal, napsütésben összegyűjtött energia fel nem használt mennyisége az akkumulátorba kerül tárolásra, másrészt a napelemes rendszer működése így sokkal stabilabb és biztonságosabb is lesz. Erre szükség is van mindenhol, de főként azokban a háztartásokban, ahol például nagy családnak gyűjtik a napenergiát.

A magas energiaárak, a kiszámíthatatlan változások, a közművek leterheltsége is indokolja az ilyen alternatív lehetőségek kihasználását. A napenergia ilyen lehetőség, de egy megbízható napelem akkumulátor nélkül nem lehet elég hatékony.

A napelem akkumulátorokból is több fajta elérhető. A választáshoz tudni kell, hogy melyik fajta mire képes, mekkora a tárolási kapacitása, milyen árban elérhető vagy milyen hosszú távon lehet vele számolni. Az igazán kimagasló tulajdonságokkal készült modellek egy évtizedig vagy tovább is működnek, több ciklusra képesek, méghozzá anélkül, hogy a kapacitásuk csökkenne. Az Exide napelem akkumulátorban is van potenciál, így magabiztosan ajánljuk a napelemes rendszerek kibővítéséhez.

Forduljon hozzánk bizalommal, ha a háztartását, a családját szeretné egy nívós Exide napelem akkumulátorral és annak teljesítményével támogatni! Az elérhetőségeinken érdeklődjön a részletekről!  

2023-05-09T10:51:38+00:00