A mágnesszelep működéséről

Mágnesszelepek

Mágnesszelepek széles választékban, többféle gyártótól, kedvező áron kaphatóak! Forduljon hozzánk bizalommal termékeinkkel kapcsolatban Ön is! 

A minket körülvevő berendezésekben, készülékekben rengeteg kisebb-nagyobb alkatrész van. Ezek egy részéről mindenki tud, de vannak olyan – első hangzásra sokszor jelentéktelennek tűnő – alkatrészek is, amelyek kevésbé közismertek. Utóbbiak közé tartoznak a mágnesszelepek is, amelyek sokkal több berendezésben teljesítenek fontos feladatot, mint gondolnánk. Nézzük egy kicsit bővebben, hogy mik is pontosan a mágnesszelepek és hogyan működnek! 

mágnesszelepek működése alapvetően nem bonyolult, az elektromágnesességen és a nyomáskiegyenlítésen alapszik. Az egyszerűség kedvéért most egy öntözőrendszerben található mágnesszelep működésén keresztül mutatjuk be az alkatrészt. A lényege, hogy a szolenoid kamra bejáratánál található egy membrán, ami adott esetben elzárja a víz útját. Ha a kamrába vizet töltünk, az erőhatást gyakorol a membránra, melynek a másik oldalán egy vasmag található. A vasmag és a víz két oldalról ugyanakkora erővel eszül neki a membránnak. Azonban elektromos erő hatására a vasmag elmozdul, és a mágnesszelep kinyílik, vagyis szabaddá válik a víz útja. Ha az elektromos erő megszűnik, egy erős rugó visszarántja a vasmagot a helyére, és a mágnesszelep újra bezárul. Az alkatrész kézzel is működtethető, az elv ebben az esetben sem változik. 

mágnesszelep az öntözőrendszerekben a víz mennyiségét és az öntözés idejét is befolyásolja, ezért a meghibásodása a teljes rendszer működését ellehetetleníti. Szerencsére a hibák nem gyakoriak, ráadásul a mágnesszelep könnyen pótolható is. Cégünk széles választékot kínál belőle, többféle gyártótól, kedvező áron, így érdemes hozzánk fordulnia, ha megbízható helyről szeretné beszerezni az alkatrészt. 

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a mágnesszelepek iránt, keressen minket bizalommal a honlapunkon megadott elérhetőségeink bármelyikén, munkatársaink szívesen állnak rendelkezésére! 

2023-05-09T11:01:59+00:00