A Bürkert mágnesszelepekről röviden

Számtalan olyan alkatrész van, amiknek a létezéséről laikusok nem is nagyon tudnak, pedig a viszonylag hétköznapi tárgyakban is fontos szerepet töltenek be. Ilyenek például a mágnesszelepek is, amik sokoldalúan felhasználhatóak az ipar több területén is.  De mi mindent érdemes róluk tudni? Cikkünkben példaként a Bürkert mágnesszelepek működését mutatjuk be az öntözőrendszerekben.

Bürkert mágnesszelepek a nyomáskiegyenlítés és az elektromágnesesség elvén működnek. Tulajdonképpen ennek az alkatrésznek a feladata a víz átengedése, illetve leállítása, az automata által meghatározott időközönként. A Bürkert mágnesszelepben található membrán a szolenoid kamra bejáratánál elzárja a víz útját, méghozzá azért, mert egy vasmag feszül neki pontosan ugyanakkora erővel, mint a másik oldalán lévő víz. Áram hatására azonban ez a vasmag elmozdul, a membrán kinyílik és a víz át tud haladni.

Bizonyos típusokkal az átjutó víz mennyisége is szabályozható azzal, hogy mennyire nyílik ki a membrán. Az öntözés végeztével, ha az áramellátás megszűnik, akkor a vasmag visszakerül az eredeti pozíciójába, és a Bürkert mágnesszelepben ismét elzáródik a víz útja. Fontos, hogy a Bürkert mágnesszelep automatikusan és kézzel is vezérelhető. Egy időkapcsoló használatával az öntözőrendszer teljesen automatikussá tehető, így akkor is beindul, ha épp senki nem tartózkodik otthon. A Bürkert mágnesszelepek nagy előnye a maximális megbízhatóság. A termékek hosszú távon is kiválóan működnek, nem jellemző rájuk a meghibásodás. Ennek ellenére az áruk is kedvező, ezért minden szempontból megéri mellettük dönteni.

Cégünk, a Bürkert magyarországi képviselőjeként, a gyártó mágnesszelepeinek nagy választékát biztosítja, méghozzá rövid szállítási határidővel. Amennyiben kérdése lenne a termékekkel kapcsolatban, keressen minket bizalommal, szívesen állunk rendelkezésére! Munkatársaink készséggel segítenek az ideális modell kiválasztásában, illetve tájékoztatják a mágnesszelep rendeléssel kapcsolatos részletekről. Döntsön Ön is a Bürkert mágnesszelepek mellett, válassza a megbízhatóságot és a hosszú élettartamot!

2023-05-09T11:30:42+00:00